Barvy a chutě podzimu, zahrádkáři vystaví výrobky na zámku

Zahrádkáři z Holešova a Dobrotic připravují tradiční podzimní výstavu plodů. Novinkou letošního roku je, že se bude konat v barokních prostorách zámku. Velkorysost prostoru dovolí do programu zařadit workshop podzimní vazby, dílničky pro děti, degustaci marmelád, burzu receptů a soutěž o nejlepší jablečný koláč. Výstava s názvem Barvy a chutě podzimu se na nádvoří a v arkádách zámku koná od čtvrtka 19. do neděle 22. září 2024.

 

Výstava bude otevřená od 9 do 17 hodin.

Dobrovolné vstupné, výtěžek podpoří lidi zasažené povodněmi.

 

Všechny novinky výstavy, která se v minulosti pravidelně konala jeden rok v Holešově a druhý rok v Dobroticích, jsou připraveny přímo pro veřejnost. Workshopy podzimních vazeb si během čtvrtka a pátku vyzkoušejí školáci, o víkendu se na umění zahrádkářů podívá veřejnost. Do soutěže o jablečný koláč se může zapojit každý a může soutěžit až s pěti výrobky. Ochutnávat a hodnotit budou přímo návštěvníci výstavy a degustovat mohou stejně tak zmíněné marmelády. Pro nejmenší bude pro zabavení připraveno pexeso a omalovánky.

 

Těšit se můžete na:

  •  výstavu podzimních plodů - ZO ČZS Holešov
  • tématickou výstavu dětských výtvarných prací
  • dílničky pro děti
  • receptářovou burzu
  • degustaci marmelád a dalších výrobků
  • soutěž o nejlepší jablečný výrobek a moučník a spoustu dalších....

 

Program 19. a 20. 9. (čtvrtek a pátek) = pro DĚTI 9:30 - 16:00 - dílničky pro děti MŠ a ZŠ

  • vypichovaná miska - 20 Kč na materiál

 

21. a 22. 9. (sobota a neděle)

  • soutěž o nejlepší jablečný koláč a ostatní jablečné výrobky vč. receptů (ocet, marmelády, čatní, želé, mošt aj. ..)
  • vzorky prosím donést do arkády zámku v sobotu 21. 9.  - od 8:00 - 9:00
  • každý soutěžící může donést max. 5 druhů výrobků. 
  • Výstava výrobků je od soboty 9:30 do neděle 16:00
  • Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne v neděli v 15:00. 

 

Během celé výstavy budou probíhat workshopy. 

V sobotu a neděli budou na nádvoří prodejní stánky. 

Občerstvení zajištěno. 

 

 

 

 

 


Autor: Dana Podhajská, 9.9.2024